Köszöntők

Kedves Vendégeink!

Nagy örömmel tájékoztatom Önöket, hogy a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Kara hagyományteremtő céllal ebben az évben is megrendezi a Fogorvostalálkozót és Tudományos Konferenciát Szegedi Fogorvosnapok néven. A rendezvény az eredeti célkitűzését megtartva a tudomány és a kollégák baráti találkozójának kommunikációja maradt. Ebben az évben a Fogpótlástani Társasággal közösen szervezzük a konferenciát, melyre fogorvosokon kívül várjuk a fogorvostanhallgatókat, asszisztensnőket és a fogtechnikusokat egyaránt. Amint az előzetes tájékoztatóban olvashatják igen színvonalas program várható, hiszen neves külföldi és hazai szakembereket nyertünk meg előadások megtartására, a szakterületükön legújabb információk és saját tapasztalataik átadására. Várjuk emellett fogorvosok jelentkezését 10 perces előadásokkal, továbbá külön szekciót tervezünk a PhD hallgatók számára. A tudományos program mellett természetesen lesz lehetőség kötetlen beszélgetésre, tapasztalatcserére az esti programokon való részvételre, melyekre szeretettel várjuk a kollégákat.

Szeged, a konferencia helyszíne jól ismert mindenki számára és reményeink szerint szép, kora őszi időjárással fogadja majd a résztvevőket október első hétvégéjén, és teszi emlékezetessé az eseményt.

Dr. Baráth Zoltán
dékán
Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Kar

kép
Hegedűs prof

Tisztelt Érdeklődők!

Kedves Kollégák!

 

Tavaly 40 éve, 1978 októberében alakult meg társaságunk jogelődje, a Fogpótlástani Szakosztály azzal a céllal, hogy összefogja a fogpótlástannal foglalkozó, valamint a protetika iránt érdeklődő fogorvosokat, fórumot biztosítson a fogpótlástan korszerű eredményeinek, mindennapos problémáinak megvitatására, és hogy egyetértést teremtsen az elméleti és gyakorlati fogpótlástan között a betegellátó munka fejlesztése érdekében.
A társaság mai célkitűzései megegyeznek az alapításkor lefektetett célokkal, valamint a Magyar Fogorvosok Egyesületének küldetésével; melyek a fogpótlástan fejlődésének elősegítése, a fogpótlástannal foglalkozó tudományos munka ösztönzése és eredményeinek gyakorlatba való átültetése. A célok megvalósítása érdekében a társaság megalakulása óta folyamatosan szervez konferenciákat önállóan, illetve más társaságokkal közösen. Idén immár XXIII. alkalommal kerül megrendezésre az MFE Fogpótlástani Társaság kongresszusa és továbbképző tanfolyama. Rendezvénysorozatunk nyitó napján A fogpótlástan aktuális kérdései címmel szervezünk továbbképző tanfolyamot fogorvosok és fogtechnikusok számára. A második napon kerül megrendezésre társaságunk kongresszusa, melynek keretében idén a legmodernebb implantációs és digitális fogpótlástani technikákat kívánjuk ismertetni. A korábbi évek hagyományainak megfelelően ugyanezen a napon önálló szekcióba várjuk az egyetemeken dolgozó PhD hallgatókat kutatási munkáik bemutatására. A zárónapon a SZTE Fogorvostudományi Kara által szervezett Szegedi Fogorvostalálkozó és Tudományos Konferencia kerül megrendezésre fogorvosok számára.

Idén is sor kerül a 2013-ban alapított Magyar Fogpótlástanért emlékérmek átadására. Ezzel a díjjal szeretnénk elismerni a hazai fogpótlástan kiemelkedő személyiségeit.

Remélem, hogy kongresszusunk résztvevői nem csak a tudományos előadásokra, hanem a szabadidős programokra, a közös esti vacsorára is szívesen emlékeznek majd vissza. Ennek reményében kívánok előadóinknak sok sikert, a résztvevőknek pedig hasznos, és nem utolsó sorban kellemes időtöltést!

Prof. Dr. Hegedűs Csaba

MFT elnök